Invasie van fietsen vanuit IJmuiden aan Zee bij Zandvoortse Grand Prix. 1500 tweewielers te huur bij parkeerterrein Marina Seaport

Invasie van fietsen vanuit IJmuiden aan Zee bij Zandvoortse Grand Prix.

IJmuiden aan Zee – Bij de Kennemerboulevard in IJmuiden aan Zee komen volgend jaar mei 1500 fietsen te staan voor mensen die naar de Formule 1-dagen in Zandvoort willen.

De tweewielers worden gestald op een afgesloten gedeelte bij het parkeerterrein. Een precieze locatie is nog niet bekend.

Het initiatief is afkomstig van Parkeerbeheer IJmuiden aan Zee – beheerder van het parkeererrein – dat hiervoor een vergunning heeft aangevraagd bij de gemeente Velsen.

,,Mensen kunnen bij het parkeerterrein hun auto neerzetten en de weg per fiets of lopend vervolgen naar het circuit”, zegt Gerlof Funke Küpper, tevens beheerder van jachthaven Marina Seaport.

Daarnaast kunnen ze een combi-ticket kopen. Dat houdt in: parkeren van de auto en het huren van de fiets. Op het parkeerterrein bij het strand is plaats voor 2300 auto’s. Kaarten kunnen worden gekocht bij de organisatie van de racedagen, de Dutch Grand Prix.

Deze organisatie maakte onlangs de plaatsen bekend waar circuitgangers hun auto kunnen parkeren en vervolgens lopend of per fiets hun weg vervolgen naar Zandvoort. Zoals in het Velsense deel van recreatiegebied Spaarnwoude (Oosterbroek), op het grondgebied van Halfweg (Houtrak) of – dichterbij – Bloemendaal.

Er zijn echter ook al eigenaren van jachten die voor die dagen een plaatsje gereserveerd hebben in Marina Seaport en daarvandaan per alternatief vervoer verder reizen. ,,Maar dat zijn er nog niet veel. Het moet nog op gang komen”, aldus Funke Küpper. De nabijgelegen camping De Duindoorn is voor de racedagen bijna volgeboekt, aldus Yvonne Lubbers.

,,Op onze site hadden we aangegeven dat mensen vanaf 15 november voor 2020 konden boeken. Daar is goed gebruik van gemaakt. We hebben nog enkele plaatsen te vergeven.”

De tarieven zijn voor die dagen met twee euro verhoogd. ,,Dat is niets vergeleken met de bedragen die elders worden gevraagd.”

Author: admin