Tijd voor Bever News https://www.bever-news.nl Wed, 04 Sep 2019 13:49:49 +0000 nl hourly 1 https://www.bever-news.nl/wp-content/uploads/2019/08/cropped-bever-3-150x150-32x32.jpg Tijd voor Bever News https://www.bever-news.nl 32 32 Verstappen: Ik neem Räikkönen niets kwalijk na crash in GP België https://www.bever-news.nl/verstappen-ik-neem-raikkonen-niets-kwalijk-na-crash-in-gp-belgie/ Thu, 05 Sep 2019 06:37:06 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=81 Hits: 26
Verstappen neemt Räikkönen niets kwalijk na crash in GP België

Max Verstappen neemt Kimi Räikkönen niets kwalijk, nadat de Nederlander en de Fin elkaar zondag raakten in de eerste bocht van de Belgische Grand Prix op Spa-Francorchamps. De Red Bull-coureur viel daardoor vroeg uit in de race.
“Ik kwam slecht weg, we hadden een beetje wielspin”, blikte Verstappen kort na zijn uitvalbeurt terug op de start.

“Daarna probeerde ik de binnenkant aan te houden. Ik denk dat Kimi dacht dat hij al voorbij mij was. Ik remde iets later en hij nam gewoon zijn normale lijn de bocht in. Toen kon ik geen kant meer op”, vervolgde de Limburger, die beaamde dat de aanrijding met Räikkönen als een race-incident moet worden gezien.

“Ja, vind ik wel. Kimi deed het niet expres. Dit is racen, het is best normaal dat dit soort dingen gebeuren.”

 

Räikkönen reed plotseling op twee wielen
Door de schade die Verstappen aan de voorkant van zijn auto opliep, schoot hij enkele honderden meters verderop van de baan. Met tienduizenden landgenoten langs de baan was de race voor hem daardoor al vroeg voorbij.

Räikkönen liep bij de botsing ook schade op, maar kan de race wel vervolgen. De Fin zei dat hij niet goed kon zien wat gebeurde en herinnert zich alleen dat hij opeens geraakt werd. “Toen reed ik plotseling op twee wielen”, aldus Räikkönen. “Ik heb nog niet teruggezien wat gebeurd is, dus het is moeilijk om te zeggen wiens schuld het was.”

De Alfa Romeo-coureur zag Verstappen niet komen, omdat hij vrij abrupt in de remmen moest voor een Mercedes voor hem. “Die nam een erg krappe lijn, dus ik moest erg afremmen. Daarom heb ik hem niet gezien.”

]]>
Ondanks ingrijpende metamorfose kamt de Breestraat met leegstand. https://www.bever-news.nl/ondanks-ingrijpende-metamorfose-kamt-de-breestraat-met-leegstand/ Wed, 04 Sep 2019 13:00:54 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=75 Hits: 28

BEVERWIJK – De ingrijpende metamorfose die de Breestraat in 2017 onderging, heeft de belangrijkste winkelstraat in de stad weer kleur gegeven. Niettemin blijft het terugdringen van de leegstand nog altijd een uitdaging.

Alle hens aan dek, klonk het vier jaar geleden op het stadhuis van Beverwijk. Het faillissement van publiekstrekker Vroom & Dreesmann zou weleens de doodsteek kunnen betekenen voor de Breestraat. Dat werd het niet, want de urgentie om het centrum weer smoel te geven was voor iedereen in de stad wel voelbaar. Inwoners, raadsleden en ook de ondernemers waren het unaniem eens: de saaie Breestraat moest grondig op de schop, om haar charme weer terug krijgen.

Facelift
Iets meer dan een jaar geleden vestigt ondernemer Dick Valk zich op een van de groenste winkelstraten van Nederland. De Breestraat heeft na de grootscheepse renovatie weer kleur op haar gezicht, zo vindt de ondernemer. Zonder facelift had hij niet op deze winkelstraat zijn deuren geopend.

Wat tegelijkertijd ook opvalt in de winkelstraat, zijn de vele lege winkelpanden. Ondanks de formule waarbij de gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren nauw samenwerken om de winkelpanden juist weer gevuld te krijgen. De winkelleegstand blijft een bron van zorg.

Bruisend
Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Jack van der Hoek (D66) stipt in een interview met NH Nieuws juist aan dat de IJmond en Beverwijk met het ingezette beleid toch moeten worden gezien als een voorbeeld. “Niet alleen qua inrichting van de straat, maar ook de mix van ondernemers en alle activiteiten die ze ondernemen, daar bruist bruist het steeds meer”, aldus Van der Hoek.

Onderneemster Annie Beliën is niet meer weg te denken uit de Breestraat. Het familiebedrijf Beliën is crisisbestendig gebleken en al 98 jaar in bedrijf. Wars van marketingstrategen is ze gewoon gebleven, zo stelt ze in de rijwielhandel. En is ze vastberaden door te gaan tot de mijlpaal van 100 jaar.

Wethouder Serge Ferraro (VVD) wilde niet meewerken aan een reportage over het centrum in Beverwijk. Vragen over onder meer de aanpak, kansen en uitdagingen rond de winkelleegstand blijven daarmee onbeantwoord.

]]>
Man (30) opgepakt in bijzijn van zoontje: moeder is boos op arrestatieteam https://www.bever-news.nl/man-30-opgepakt-in-bijzijn-van-zoontje-moeder-is-boos-op-arrestatieteam/ Thu, 29 Aug 2019 16:45:20 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=66 Hits: 44
Arrestatieteam in Amsterdam in actie tijdens arrestatie

AMSTERDAM – Een 30-jarige Amsterdammer is eer-gisteravond door een arrestatieteam opgepakt. De vader werd in het bijzijn van zijn jarige zoontje opgepakt, zegt de moeder tegen AT5. Ze heeft geen goed woord over voor de aanpak van de politie.

De man werd rond 20.15 uur aangehouden bij de straat Schelvisch Hoofd in verband met een lopend onderzoek. Volgens de moeder had de man net zijn zoontje en twee vriendjes voor de deur afgezet, nadat hij als begeleider mee was met het verjaardagsfeestje.

‘Rot geschrokken’
“Die kinderen zijn tussen de acht en tien jaar oud en zijn zich rot geschrokken. Zij zagen hoe hij door gemaskerde gewapende mannen hardhandig werd meegenomen. De auto werd door de politie omsingeld”, aldus de moeder.

De politie zegt niet in te kunnen gaan op het feit dat er mogelijk kinderen aanwezig waren bij de aanhouding. De moeder zegt dat haar is verteld dat ze een klacht kan indienen.

 

 

]]>
Garagebox volledig leeggeroofd: “Iemand moet het gezien hebben” https://www.bever-news.nl/garagebox-volledig-leeggeroofd-iemand-moet-het-gezien-hebben/ Thu, 29 Aug 2019 16:19:55 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=63 Hits: 43
Garagebox in Heemskerk volledig leeggeroofd Iemand moet het gezien hebben

HEEMSKERK – De collectie licht- en geluidsapparatuur van Bart Minekus is vannacht volledig gestolen uit een garagebox in Heemskerk.

Bart Minekus stopte samen met zijn broer al twintig jaar zijn ziel en zaligheid in zijn grote passie: hij verzorgt het licht en geluid op verschillende evenementen. In die twintig jaar hadden de twee flink wat goede apparatuur bij elkaar gezocht, maar toen Bart vanmorgen de garagebox opende verbleekte zijn gezicht,  alles bleek  eruit gestolen te zijn, vertelt hij . Hij deed een emotionele oproep op Facebook: “Ik weet het even niet meer..”

Stickers
De lange lijst met apparatuur lijkt oneindig. Volgens Bart is alles voorzien van stickers waar ‘Dynamic Pro’ op staat, maar zijn er natuurlijk al te zijn afgehaald vermoed Bart. De politie kan weinig doen omdat het om een rijtjes garage boxen gaat, en deze niet aan een woning vastzit.

Iemand de daders gezien moet hebben vermoed een te neer geslagen Bart. “Ze moeten er  op z’n minst drie uur hebben gestaan met een grote bus. Iemand moet dat toch zeker gezien hebben?”

]]>
Aanhoudingen voor aanranding en mishandeling tijdens Dorpsfeest Santpoort https://www.bever-news.nl/aanhoudingen-voor-aanranding-en-mishandeling-tijdens-dorpsfeest-santpoort/ Tue, 06 Aug 2019 15:35:33 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=51 Hits: 87

Aanhoudingen voor aanranding en mishandeling tijdens Dorpsfeest Santpoort |  Foto: AdobeStock

 

 

SANTPOORT-ZUID – Nu het Dorpsfeest Santpoort (in de volksmond ook bekend als Santpoortse Feestweek) erop zit, is het voor de politie tijd om de balans op te maken. Hoewel de sfeer ‘ondanks de drukte vaak tot het einde goed bleef’, zijn er wel enkele aanhoudingen verricht. Zo werd er iemand opgepakt voor mishandeling en sloegen agenten iemand in de boeien op verdenking van aanranding.

In de meeste gevallen kon de politie IJmond ongeregeldheden eigenhandig afhandelen. In een enkel geval was er versterking van buitenaf nodig. Dat was bijvoorbeeld het geval toen er in de nacht van woensdag op donderdag een ‘flinke vechtpartij binnen de familiaire sfeer’ plaatsvond. Een van die vechtersbazen werd opgepakt op verdenking van mishandeling. Naar de rol van de andere betrokkenen doet de politie nog onderzoek.

Lees ook: In beeld: Dorpsfeest Santpoort wordt groots gevierd 

Diezelfde avond werd ook een 55-jarige man aangehouden op verdenking van aanranding. Hij had die avond een 55-jarige vrouw een tik op haar billen gegeven, waarna de vrouw zich omdraaide, de man een klap verkocht en het voorval meldde bij de politie. De aangehouden man is inmiddels weer op vrije voeten, zo laat een politiewoordvoerder aan NH Nieuws weten.  Een derde verdachte werd aangehouden voor het bezit van een nepvuurwapen.

Terreinverbod en gebiedsverbod
Behalve met deze misdrijven hebben particulier ingehuurde beveiligers gedurende de hele week meerdere kleine opstootjes in de kiem gesmoord. In de meeste gevallen hebben de branieschoppers een terreinverbod gekregen. Eén van de 22 personen met een terreinverbod lapte dat verbod later in de week aan z’n laars, werd betrapt en kreeg daarom door de burgemeester een gebiedsverbod met dwangsom opgelegd.

Lees ook: Weer ongeregeldheden tijdens Santpoortse feestweek: man en vrouw mishandeld

Verder heeft de politie opgetreden tegen de handel in lachgas: hoewel het gebruik niet verboden is, heeft de politie geprobeerd de handel te dwarsbomen door een cilinder in beslag te nemen. Verder zijn 26 bekeuringen uitgeschreven aan minderjarigen voor die alcoholische versnaperingen nuttigden, en kan ook een onbekend aantal wildplassers een bekeuring tegemoetzien.

Bron: NH Nieuws

]]>
Harsco is nog één overtreding verwijderd van maximaal aantal dwangsommen https://www.bever-news.nl/harsco-is-nog-een-overtreding-verwijderd-van-maximaal-aantal-dwangsommen/ Tue, 06 Aug 2019 15:26:47 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=47 Hits: 84


Harsco is nog één overtreding verwijderd van dwangsommen | Foto: NH / Dennis Mantz

VELSEN-NOORD – Slakverwerker Harsco – gevestigd op het terrein van Tata Steel en een belangrijke partner van de staalgigant – heeft sinds januari al elf keer de uitstootregels overtreden. Dat betekent dat de grens van twaalf dwangsommen bijna is bereikt. 

De boete voor het overtreden van de uitstootregels is per keer 25.000 euro. Dat betekent dat Harsco inmiddels 275.000 euro moet betalen aan de Provincie. Aanleiding voor de opgelegde bedragen zijn de grafietregens die vanaf het terrein van Tata Steel neerdwarrelen in Wijk aan Zee en andere delen van de IJmond.

Boete vervijfvoudigd
De inspecteurs van de Omgevingsdienst startten al in november 2018 met de controles. In een paar maanden tijd ging het bedrijf toen 30 keer de fout in. Destijds was het boetebedrag 5.000 euro, maar om met zwaarder geschut op de proppen te komen, werd dat bedrag vervijfvoudigd.

Lees ook: Tata Steel bereikt maximaal aantal overtredingen: provincie wil boete vervijfvoudigen

Inmiddels is ook de nieuwe grens van twaalf dwangsommen bijna bereikt. Wat er gaat gebeuren als Harsco dat maximum haalt, is niet bekend. Mogelijk wordt het boetebedrag weer fors verhoogd of volgen er andere sancties.

Origineel bericht: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/250668/harsco-is-nog-een-overtreding-verwijderd-van-maximaal-aantal-dwangsommen

 

 

]]>
Explosieve stijging woninginbraken Beverwijk: “Voornamelijk toen bewoners op vakantie waren” https://www.bever-news.nl/explosieve-stijging-woninginbraken-beverwijk-voornamelijk-toen-bewoners-op-vakantie-waren/ Tue, 06 Aug 2019 15:09:58 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=44 Hits: 88

BEVERWIJK – Beverwijk kampt momenteel met een inbraakgolf. Sinds het voorjaar is het aantal inbraken per maand met ruim 300 procent (!) toegenomen, van 7 in mei tot 22 in juli.

Vergeleken bij dezelfde maand vorig jaar is de toename nog sterker: in juli 2018 werden er in de gemeente 5 inbraken gemeld, wat neerkomt op een stijging van ruim 400 procent. 

Ook in mei en juni van dit jaar was er al sprake van een verdubbeling ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar (mei 2018: 3; mei 2019: 7/juni 2018: 5; juni 2019: 10).

Aantal inbraken per maand per gemeente

Gemeente Mei 2018 Juni 2018  Juli 2018 Mei 2019 Juni 2019 Juli 2019
Beverwijk 3 5 5 7 10 22
Heemskerk 2 2 5 3 6 6
Uitgeest 2 1 0 1 0 1
Velsen 10 4 14 14 5 7

“Ook wij hebben de stijging in Beverwijk geconstateerd”, laat de politie in een schriftelijke reactie aan NH Nieuws weten. Een verklaring voor de toename heeft de politie niet, al valt wel op dat de meeste inbraken zijn gepleegd ‘toen de bewoners op vakantie waren’. “Het zou dus kunnen dat de inbrekers de woningen vooraf in de gaten hebben gehouden”, aldus de woordvoerder.

Lees ook: Toename aantal inbraken in zomermaanden in West-Friesland 

Omdat aanknopingspunten naar verdachten vooralsnog ontbreken, liggen de meeste aangiftes nog op de stapel. “Maar uiteraard hebben we hier aandacht voor en is collega’s meegegeven extra scherp te zijn tijdens de surveillance.” Bovendien wordt inwoners aangeraden om voorzorgsmaatregelen te nemen

Andere gemeenten in IJmond
Wat verder opvalt is dat het aantal inbraken in Velsen afgelopen maand sterk is afgenomen ten opzichte van dezelfde maand in 2018. Werd er in juli 2018 nog 14 keer ingebroken, vorige maand was het aantal inbraken gehalveerd tot 7.
In Heemskerk is sprake van een lichte stijging ten opzichte van 2018, terwijl het aantal inbraken in Uitgeest nagenoeg gelijk is gebleven.

]]>
Fatale hack op Bever News https://www.bever-news.nl/fatale-hack-op-bever-news/ Tue, 06 Aug 2019 15:00:23 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=41 Hits: 88

Beverwijk – Een fatale hack legde zaterdag de lokale news site Bever News plat. Dat bleek nadat de kleine ondernemer afgelopen vrijdag thuis kwam en de pc aan zette voor wat nieuws berichten. Na in gelogd te zijn bij de provider was de site wel nog aanwezig doch bleek er geen data base meer aanwezig te zijn. Deze bleek te zijn gedeletet inclusief de back-ups. Wat als een liefhebberij begon was in enkele ogenblikken verdwenen ondanks de beveiliging op de server en database server. Het is onbekend of er meerdere sites plat zijn gegaan daar doet de provider geen uitspraak over.

 

]]>