Tijd voor Bever News https://www.bever-news.nl Nieuws feiten IJmond Sat, 25 Apr 2020 13:58:25 +0000 nl hourly 1 https://www.bever-news.nl/wp-content/uploads/2019/08/cropped-bever-3-150x150-32x32.jpg Tijd voor Bever News https://www.bever-news.nl 32 32 Stof tot nadenken – Stichting IJmondig https://www.bever-news.nl/stof-tot-nadenken-stichting-ijmondig/ Sat, 25 Apr 2020 13:55:42 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=258 16 april 2020 

Als Dhr Olthof in een vergadering van de Provinciale Staten over de dwangsommen praat van Harsco, die overigens niet geïnd kunnen worden vanwege grove nalatigheid van de omgevingsdienst, gaat het bij Harsco volledig los. De een na de andere milieuovertreding schiet de lucht in.

Om te beginnen bij het opruimen door bulldozers op het middenterrein.  16 april 2020 om 13:49 uur

Twee minuten daarvoor zijn de putten aan de beurt waar gestort is. Dan mag misschien de manier van storten zijn aangepakt, de meeste overlast van stof is toch echt het opruimen door de bulldozers. 16 april 2020 om 13:47 uur

Of is vergissing op zijn plaats als vast te stellen is er toch regelmatig een pan wordt geleegd en de volgende beelden zichtbaar zijn? Stof tot boven de kraan van 26 meter hoogte!   16 april 2020  14:55 uur

Maar dan, weer zeven minuten later. De uitgegraven bagger uit de pannen wordt tijdelijk opzij gelegd. Net achter de muur waar nog niet zolang geleden een perstribune stond om te laten zien hoe schoon Harsco wel niet is. Watersproeitanks horen ervoor te zorgen dat er geen stof bij dergelijke handelingen vrij kan komen. Helaas, ook dit gaat jammerlijk voor de omgeving opnieuw helemaal de stofmist in. Zij zijn nergens te zien! 16 april 2020 15:02 uur

En alsof dit niet genoeg is gaat er net 2 minuten later de volgende kolom de lucht in. O ja Harsco, dit is geen stoom zoals jullie graag de instanties willen doen geloven. Kijk maar naar het vervolg van deze pluim. Daarop is goed te zien waar de stoom stopt en het stof verder gaat richting bewoonde wereld. 16 april 2020 15:08 uur

En Harsco, van te grote hoogte af beginnen met gieten, zou ook niet meer voorkomen toch? Weer 18 minuten later was dit dan toch echt het geval. Tot twee keer aan toe zelfs! 16 april 2020 15:26 uur

En dan als laatste wat is vastgelegd, het rammen met de pan (bounchen) tegen een ram om zo de resten in de pan los te slaan. Dit is al enkele maanden niet meer aan de orde volgens een woordvoerders van Tata Steel. Echter 16 april 2020 tijdens de vergadering van de PS is dit allemaal voorbij gekomen. Kan dit onbestraft blijven? Al deze overtredingen? Waar zijn de inspecteurs? Waarom zien zij dergelijke overtredingen nooit?

]]>
Klachten over nieuwe wolken met ’grafiet’ in Wijk aan Zee; Tata Steel zegt dat het voornamelijk klei en zout is https://www.bever-news.nl/klachten-over-nieuwe-wolken-met-grafiet-in-wijk-aan-zee-tata-steel-zegt-dat-het-voornamelijk-klei-en-zout-is/ Wed, 08 Apr 2020 07:32:39 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=228
Bij Harsco gaan nog steeds grote stofwolken de lucht in. Zoals hier, dinsdag, om elf uur. | © foto DIRK-JAN PRINS

WIJK AAN ZEE : Is het grafiet of niet? Tata zegt van niet. Meerdere inwoners van Wijk aan Zee zien in hun dorp al geruime tijd glinsterend zwart stof neerdalen. Het ligt in vensterbanken en op auto’s, en vanwege de open ramen in deze voorjaarstijd dringt het ook door in hun huizen.

Tata Steel stelt dat er geen sprake is van grafiet. ,,Er zijn stofmonsters genomen en er is geen grafiet aangetroffen. In het monster zitten verschillende bestanddelen zoals natuurlijk materiaal (zand, klei en zout) en in mindere mate bestanddelen die aan Tata Steel toe te schrijven zijn zoals converterslakstof.”

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft desondanks klachten binnengekregen en de milieuhandhavers stellen in het dorp een onderzoek in. ,,Of het grafiet is, zijn we nog aan het uitzoeken. Mijn collega’s zitten er bovenop”, meldt een woordvoerster van de dienst.

De OD ziet geen ongebruikelijke toename van klachten. ,,Er zijn er wel iets meer. Elk jaar als het weer mooi weer wordt, zien we een toename. Mensen hebben hun ramen en deuren weer open en ervaren dan meer stof, geur en geluid. Het is een terugkerend fenomeen in het voorjaar. En zeker nu veel mensen de hele dag thuis zitten ervaren zij meer overlast.’’ Bij controles op het terrein van Tata en slakverwerker Harsco hebben milieuinspecteurs ’geen buitensporige dingen’ aangetroffen. ,,Er is voor ons geen aanleiding te denken dat er nog iets anders aan de hand is.”

Een groeiend aantal mensen in het dorp denkt daar anders over. Een inwoner van Wijk aan Zee zegt wel degelijk meer stof van het naastgelegen fabrieksterrein te zien neerdalen. ,,Ik zie twee dingen: of zwarte, vaak plakkerige stof met glitters, of vooral glitters met een beetje zwart stof. Dit is al sinds januari weer aan de gang. Tata noch de Omgevingsdienst reageren op klachten of ze nemen het niet serieus, dus klagen heeft geen effect. Ik denk dat het hetzelfde stof is als bij de grafietregens, maar dat is omdat het erop lijkt want we weten niks. We hebben gedeputeerde Olthof gevraagd om actie en het RIVM verzocht om monsters te nemen.”

De verklaring van Tata dat het zand en klei is, wordt door weinigen geloofd. ,,Het roest op onze auto’s en alles glinstert, zelfs het gras”, zegt een andere omwonende. De OD is door diverse mensen benaderd, maar antwoorden of hulp zien ze niet komen. ,,Ik hoor helemaal niks, en ik heb toch al drie keer geklaagd.”

]]>
Duitsland gaat verder op slot https://www.bever-news.nl/duitsland-gaat-verder-op-slot/ Tue, 17 Mar 2020 16:53:23 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=223
We gaan verder dicht zegt Merkel

BERLIJN – Duitsland gaat volledig op slot, verkondigde kanselier Merkel maandagavond. Alleen de grenzen met de Benelux zijn nog open. ,,Alle bars, clubs, theaters, beurzen, bordelen en gokhallen sluiten“, zei Merkel.

Ook bezoek aan kerk, moskee of synagoge is verboden, net als het bezoek van verenigingen, sportclubs en speeltuinen. ,,Er zullen controles worden uitgevoerd“, zei de regeringsleider.

Verder wordt het toerisme aan banden gelegd: ,,Overnachtingen in hotels vinden alleen plaats als ze noodzakelijk zijn, toeristen worden niet meer toegelaten.” Vakantiereizen naar binnen- of buitenland zijn per direct verboden. Restaurants mogen tot zes uur ’s avonds open zijn.

,,Hoe meer we ons hieraan houden, hoe sneller we door deze fase heenkomen“, aldus Merkel. Voor de gepromoveerde natuurkundige geldt: ,,Alleen het aantal zieken telt, en wat de wetenschap daarover zegt.

President Frank-Walter Steinmeier zorgde voor wat moed: ,,We zullen het virus overwinnen. Onze zelfbeperking van vandaag zal morgen levens redden. Laten we solidair zijn. We hebben het zelf in de hand, of we als Europeanen samen werken of dat het egoïsme wint.

]]>
’Coronahackers’ hebben ziekenhuizen op de korrel, waarschuwt deskundige Maria Genova uit Heemskerk https://www.bever-news.nl/coronahackers-hebben-ziekenhuizen-op-de-korrel-waarschuwt-deskundige-maria-genova-uit-heemskerk/ Tue, 17 Mar 2020 14:23:37 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=220
Hacker hebben ziekenhuizen op de korrel

Heemskerk |  ’Coronahackers’ hebben ziekenhuizen op de korrel. Dat meldt cybercrimedeskundige Maria Genova uit Heemskerk. ,,Daar gaat het nu over op hackersfora op het dark web’’, zegt ze. ,,Ziekenhuizen kunnen zich een digitale gijzeling nu helemaal niet veroorloven en zullen dus zéker betalen, is de gedachte.’’

Sowieso varen hackers wel bij de coronapandemie, waarschuwt Genova. Zeker in Nederland, omdat het hier droevig is gesteld met de online veiligheid. Terwijl er in ons rijke land veel valt te halen. Dit is heel in het kort de verklaring waarom Nederland wereldwijd een van populairste doelwitten is.

Thuiswerken
Dat zegt ook Peter Lahousse van het specialistische dark-webteam van de landelijke eenheid van de politie. Hij runt in zijn vrije tijd de website cybercrimeinfo.nl, waarop hij waarschuwt voor de gevaren van massaal thuiswerken.

Online geboefte maakt gewiekst misbruik van de chaotische taferelen die horen bij het ’doorbreken van de gebruikelijke communicatiestructuren van bedrijven door de coronacrisis’, meldt Marc van Vliet van Perfect Day Cyber Security.
Maria Genova, schrijfster van onder meer het boek ’Komt een vrouw bij de h@cker’, geeft normaliter zo’n twintig lezingen per maand over cybercrime, met name aan bedrijven en overheden. Nu niet, vanwege de gedeeltelijke ’lock down’, maar dat maakt haar missie niet minder urgent. Ze ontwikkelde met hulp van haar tienerzoons een korte, voor velen ongetwijfeld confronterende ’cyberquiz’.

Coronakaart
Daarin onder meer verpakt de waarschuwing voor het downloaden van overzichtskaarten met coronabesmettingen. ,,Daar is enorm veel vraag naar, dat weten de cybercriminelen ook. Die gebruiken altijd onderwerpen die in het nieuws zijn. Ik bedoel: niemand klikt meteen op een bericht over wasverzachters, toch? Pas dus op. Met zo’n coronakaart kan een computervirus mee komen.’’

’Coronahackers’ hebben ziekenhuizen op de korrel, waarschuwt deskundige Maria Genova uit Heemskerk
Cybercrimedeskundige Maria Genova uit Heemskerk voorziet een golf aan coronahacks.

Thuiswerken biedt extra kansen voor hackers. Genova: ,,Via LinkedIn is zo te achterhalen waar iemand werkt. Ze maken een e-mail die lijkt op een bericht van het bedrijf. Klikt een medewerker daar thuis op, dan zijn ze binnen. Vaak pikken ze kleinere bedrijven eruit. Die denken dat ze niet interessant genoeg zijn, maar zijn dikwijls wél toeleverancier van een multinational. Via zo’n achterdeur komen hackers dan binnen bij het veel grotere bedrijf.’’

Daar komt bij dat ’heel veel’ bedrijven in eerste instantie niet weten dat ze met criminele software besmet zijn. De ’incubatietijd’ voor een digitale gijzeling kan zomaar een half jaar zijn, zegt Genova. Alles lijkt gewoon te werken, terwijl de malware zich intussen invreet.

0,82 seconde
Wat niet helpt, is dat het gemiddeld 0,82 seconde duurt voor iemand op een mailtje klikt. Genova: ,,Mijn boodschap: doe er nou eens 1 seconde langer over. Daarmee kun je het bedrijf redden.’’ Foute e-mail herken je allang niet meer aan gebrekkig taalgebruik. ,,Wél aan de toon. Vaak iets dreigends of urgents, je móet dit of dat doen, want anders.’’

Coronahackers gaan volgens Genova geheid misbruik maken van pakketbezorgdiensten, die het vanzelfsprekend drukker krijgen. ,,Kwestie van een enorme hoeveelheid mailtjes versturen met de boodschap dat iemands pakketje in quarantaine is geplaatst en de mededeling ’klik hier voor meer informatie’. Doe je dat, dan is de cybercrimineel binnen en kan hij je computer gijzelen.’’

De kans dat Nederlandse ziekenhuizen of overheidsinstellingen zoals het RIVM gehackt worden, of zelfs al zijn, is volgens de Heemskerkse aanzienlijk. ,,Bij mijn lezingen blijkt telkens dat personeel nog lang niet goed genoeg is getraind in het herkennen van phishingmails en dergelijke. Ook zwakke wachtwoorden zijn een zeer hardnekkig probleem.’’

Kwaadaardig
Behalve het herkennen van foute e-mail is het volgens Genova cruciaal om computersoftware up to date te houden. ,,De snelste en makkelijkste manier om cybercriminelen van je af te houden. Hun kwaadaardige software werkt meestal niet meer na een beveiligingsupdate.’’

Ook hierbij geldt dat grotere bedrijven en organisaties extra risico lopen. ,,Een update betekent in hun geval dat moet worden gecheckt of alle onderdelen van ingewikkelde systemen nog wel werken. Dat zijn flinke operaties, die je niet zomaar even doet. Bedrijven zijn daardoor regelmatig een tijdje onbeschermd, dat weten hackers ook.’’

Ook de wachtwoorddiscipline moet beter, tipt de Heemskerkse. ,,Wachtwoorden zijn nog veel te vaak te kort, te simpel. Maak een wachtzin, of zet als je niks beters kunt bedenken twee keer hetzelfde wachtwoord achter elkaar. Hoe langer, hoe moeilijker te kraken.’’

Makkelijk
Een ding is zeker, weet ze: van het coronavirus zijn we eerder af dan van cybercriminaliteit. Al was het maar vanwege het gemak waarmee je hacker wordt. ,,Op het dark web koop je voor vijftig dollar een hacktool, met gratis helpdesk voor als je het zelf niet snapt. En je weet: de pakkans is minimaal. Digitale oplichting is zo makkelijk. Een opleiding of verstand hebben van computers is helemaal niet nodig.’’

]]>
Hamsterwoede dupeert vele voedselbanken https://www.bever-news.nl/hamsterwoede-dupeert-vele-voedselbanken/ Tue, 17 Mar 2020 09:39:24 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=214
Voedselbanken gedupeert door hamster woede

De voedselbanken hebben last van de hamsterwoede die in Nederland heerst vanwege corona. Daardoor houden winkels minder levensmiddelen over om te doneren.

Ook inzamelingsacties in de supermarkt kunnen we niet meer doen”, zegt bedrijfsleider Hans Eijkemans van de Voedselbank Haarlemmermeer. „We worden geweerd uit winkels. Bedrijfsleiders zijn bang dat we hun eerste voorraad weghalen.” Volgens Eijkemans moet de voedselbank het voor een belangrijk deel hebben van die inzamelingsacties.

Oproep
Om toch aan het nodige voedsel te komen, plaatste de Voedselbank Haarlemmermeer zondagavond op Facebook een oproep aan horecabedrijven die tot 6 april dicht moeten blijven om ’goed voedsel’ te doneren, en niet weg te gooien.

Dat leverde volgens Eijkemans maandag al een vrij aardig aanbod op. „Niet dat we worden bedolven, maar we krijgen voldoende binnen: zuivelproducten, vlees, groenten en fruit. En alles supervers. Spullen die houdbaar zijn tot 25 en zelfs 27 maart.’’

Door de voedselbanken in de regio Schiphol (Haarlemmermeer, Aalsmeer en Uithoorn-de Kwakel) worden 385 huishoudens met 1200 personen, waarvan meer dan de helft jonger is dan 18 jaar, wekelijks van een gratis voedselpakket voorzien. Eijkemans hoopt dat meer bedrijven aan de voedselbank denken als zij voedingsmiddelen over hebben. „Niet alleen als noodhulp. Wij hebben 52 weken per jaar spullen nodig.”

Restaurants
Ook de Haarlemse voedselbank wordt nog niet overstelpt met overtollige voorraden uit restaurants, die sinds zondagavond geen gasten meer mogen ontvangen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. „Dat zou je wel verwachten”, zegt bedrijfsleider Anga Veldhuizen maandagochtend. „Maar misschien komt het nog. Het is allemaal nog heel pril.

Wel heeft de Haarlemse Voedselbank maandag etenswaren gekregen van een kinderdagverblijf dat dicht ging en van een kantine van een bedrijf waar de medewerkers thuis werken. Veldhuizen benadrukt dat voedsel van restaurants welkom is, maar dat niet alles wordt geaccepteerd. „Alcohol nemen we bijvoorbeeld niet aan.” Omdat voedselbanken zich moeten houden aan voedselveiligheidseisen, hebben zij ook niks aan bewerkt eten.

Veldhuizen kreeg maandag een bijzonder aanbod van een man die toegaf dat hij erg veel had gehamsterd en zich daar een beetje schuldig over voelde. „Hij vroeg zich af wat hij kon doneren aan de voedselbank. Heel sympathiek.” De bedrijfsleider van de Haarlemse voedselbank is blij met de steeds luider klinkende oproep van de regering om niet te hamsteren. „Ik hoop maar dat mensen daar gehoor aan geven. Want dan hebben wij geen probleem.”

Zorgen
Coördinator Luuk Geljon van de Hillegomse voedselbank maakt zich grote zorgen over het aanbod van voedsel. ,,Wij zijn voor een belangrijk deel afhankelijk van het regionaal distributiecentrum voor voedselbanken in Katwijk en dat laat me zojuist weten dat er voorlopig tot 6 april niets wordt geleverd. Dat is dus ernstig. Nu hebben we wel wat voorraden, maar die zijn niet heel groot’’, zegt zij.

Inzamelacties houden in de supermarkten is ook in Hillegom niet mogelijk. ,,Het stond op de planning er op korte termijn een te doen, maar dat gaat nu voorlopig niet. We hebben wel laatst een inzamelactie via de kerk gehouden. Die leverde weinig voedsel op, maar gelukkig wel wat geld waar we boodschappen voor kunnen halen.’’

Geljon hoopt dat particulieren en bedrijven, waaronder de horeca, de komende weken te hulp schieten. ,,Voedingsmiddelen kunnen naar ons onderkomen aan de Satellietbaan 17d worden gebracht. Dinsdagmorgen en woensdag is er zeker iemand aanwezig. Spullen bij mij thuis, aan de Weeresteinstraat 5a, op de stoep zetten, kan ook.’

Op dit moment zijn 56 Hillegomse huishoudens van de voedselbank afhankelijk. Dat aantal schommelt al jaren rond de zestig.

]]>
Tata Steel ruziet met Omgevingsdienst over zwavelstank illegaal gekoelde slakpannen https://www.bever-news.nl/tata-steel-ruziet-met-omgevingsdienst-over-zwavelstank-illegaal-gekoelde-slakpannen/ Tue, 17 Mar 2020 08:58:50 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=210
Een slakpan wordt omgekiept | Foto © Dirk Jan Prins

Tata Steel heeft begin dit jaar wekenlang illegaal gehandeld door pannen met zogeheten roza-slak in de buitenlucht te laten koelen. Hier was geen vergunning voor.

Er was wel toestemming voor een proef met dertig slakpannen over een proefperiode van een aantal maanden. Tata Steel ging ver over dat getal heen, constateerde de Omgevingsdienst bij diverse controles. De pannen, van zo’n drie meter hoog gevuld met gloeiendhete slak afkomstig uit de ijzer- en staalproductie, werden op een treintje gezet en op dit ’koelspoor’ met water besprenkeld. Tata Steel deed dit om te voorkomen dat er grafiet zou vrijkomen uit de slakpannen. Grafietregens hebben vooral in 2018 en 2019 tot ophef geleid in de omliggende dorpen, vooral nadat uit RIVM-onderzoek bleek dat na een grafietregen zware metalen in monsters zijn aangetroffen.

Zwavelstank
Op de oude manier afkoelen van het roza-slak met water op een koelspoor is een oplossing die Tata Steel had bedacht om de grafietregens te voorkomen. Dit leidde echter in januari en februari tot zo’n zware zwavelstank in Wijk aan Zee en IJmuiden, dat de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied na vele klachten van omwonenden heeft ingegrepen en het kortweg heeft verboden.

Tata heeft daarop een gedoogverzoek ingediend, maar de Omgevingsdienst heeft dat geweigerd. Daarop bleek dat de klachten over zwavelstank uit vooral Wijk aan Zee bleven aanhouden. Een nachtelijke controle van milieu-inspecteurs bracht aan het licht dat er nog steeds gebruik werd gemaakt van het koelspoor wat tot een enorme stank leidde in de wijde omgeving. ,,Tata Steel gaat doelbewust door met een activiteit waar geen vergunning voor is’’, aldus een van de toezichthouders.

Belemmerend
,,Tata Steel heeft zich meerdere malen niet aan de afspraken gehouden. De Omgevingsdienst heeft Tata Steel gesommeerd het koelen van de Rozaslak met water op het koelspoor onmiddellijk te staken.”

Tata Steel reageert teleurgesteld op het verbod. Het zou nog maar even hoeven duren, totdat eind april een deel van de hal klaar is bij slakverwerker Harsco waar het roza-slak voortaan binnen wordt verwerkt zodat er geen grafiethoudend stof meer kan vrijkomen.

„Tata Steel blijft tot de ingebruikname van de fabriekshal er alles aan doen om grafietuitstoot te voorkomen. Het besluit van de OD om koelen te stoppen werkt hierbij belemmerend.”

Tata zegt nu in plaats van het koelen de ’monitoring’ van het kiepen van de slakpannen bij Harsco te intensiveren.

]]>
Coronel: “Dan is Verstappen niet meer bij te houden” https://www.bever-news.nl/coronel-dan-is-verstappen-niet-meer-bij-te-houden/ Mon, 16 Mar 2020 13:58:39 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=208
Max Verstappen genadeloos naar de eerste plaats in Mexico

Max Verstappen is met zijn 22 jaar nog altijd een van de jongste Formule 1-coureurs. Ondanks zijn leeftijd heeft hij er al ruim 100 GP’s opzitten en leert hij nog altijd. De groei is echter nog altijd niet ten einde, concludeert Tom Coronel.

Max Verstappen zou dit weekend aan zijn zesde Formule 1-seizoen zijn begonnen. In de voorgaande vijf seizoenen wist hij zichzelf continu te verbeteren en inmiddels wordt de Red Bull coureur gezien als de grote uitdager van regerend kampioen Lewis Hamilton.

Tom Coronel laat in gesprek met RacingNews365 weten dat hij verwacht dat de Nederlander nog verder door zal groeien. “Als autocoureur leer je iedere dag, maar Max zal het meeste al wel geleerd hebben. Zijn leercurve vlakt nu waarschijnlijk wel af, anders is hij op een gegeven ogenblik ook door niemand meer bij te houden.”

De grootste groei zit hem volgens Coronel bij Verstappen in zijn constantheid: “Jonge coureurs zijn soms bloedsnel, maar onregelmatig. Max presteert nu erg constant, op een bijzonder hoog niveau.”

In de titelstrijd is het volgens de autocoureur zaak om ook als team dat hoge niveau van meet af aan te halen. “De eerste races zijn erg belangrijk, om daar geen achterstand op te lopen. Het is fijn dat je in het midden van het seizoen races wint, maar die achterstand maak je dan niet meer goed. Het is noodzakelijk om direct vanaf het eerste moment erbij te zitten. Als Max de eerste races echt meedoet, dan gaan we een zeer mooi jaar meemaken”, zo meent Coronel, niet wetend wanneer het seizoen daadwerkelijk van start zal gaan.

Kers op de taart zou dan natuurlijk het winnen van de Nederlandse Grand Prix zijn. Coronel veert op uit zijn stoel en vervolgt enthousiast zijn verhaal: “Dat Max races kan winnen, dat hij snel is en dat iedereen bang voor hem is, dat weten we allemaal al. Nu moet de focus op niets anders liggen dan op het winnen van de GP op Zandvoort en wereldkampioen worden. Als dat gebeurt dan gaat dit land helemaal door het dak heen, dan hebben we een nieuwe nationale feestdag!”

Bron:Racingnews365

]]>
Heldnodig.nl biedt hulp aan mensen die door coronacrisis met de handen in het haar zitten https://www.bever-news.nl/heldnodig-nl-biedt-hulp-aan-mensen-die-door-coronacrisis-met-de-handen-in-het-haar-zitten/ Mon, 16 Mar 2020 12:37:57 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=204
Heldnodig.nl biedt hulp aan mensen die door coronacrisis met de handen in het haar zitten; ’Deze crisis overwinnen we alleen als we elkaar helpen’

Beverwijk De Beverwijkse softwareontwikkelaar Jan van Kampen steekt de helpende hand uit naar mensen die door de corona crisis met de handen in het haar zitten. Dat doet hij met de site heldnodig.nl

]]>
Brand stichting bij politie bureau Beverwijk https://www.bever-news.nl/brand-stichting-bij-politie-bureau-beverwijk/ Mon, 16 Mar 2020 11:14:39 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=200
Brand stichting bij politie bureau Beverwijk

Beverwijk De voorkant van van het politiebureau Beverwijk aan de Laan der Nederlanden is zondagochtend rond 08:00 afgezet in verband met brandstichting.

De brand was snel onder controle. Het team van de forensische opsporing is opgeroepen om alles veilig te stellen. Alleen het bord voor het bureau is beschadigd en op de straat zijn er sporen te zien.

Er is via burgernet een oproep gedaan om uit te kijken naar een verdachte man. Ook is er een helikopter ingezet om de verdachte op te sporen.

]]>
Chinese Grand Prix postponed due to coronavirus outbreak https://www.bever-news.nl/chinese-grand-prix-postponed-due-to-coronavirus-outbreak/ Wed, 12 Feb 2020 15:03:43 +0000 https://www.bever-news.nl/?p=193
De F1 van april afgelast in Chine

The 2020 Chinese Grand Prix, which had been scheduled for April 17-19, has been postponed as a result of the novel coronavirus outbreak.

The Chinese Grand Prix Promoter, Juss Sports Group, officially requested the postponement after ongoing discussions with the Federation of Automobile and Motorcycle Sports of People’s Republic of China (CAMF) and Shanghai Administration of Sports.

Amid continued health concerns and with the World Health Organisation declaring the coronavirus as a global health emergency, Formula 1, together with governing body the FIA, jointly decided to accept the postponement request in order to ensure the health and safety of the travelling staff, championship participants and fans.

Formula 1 and the FIA will continue to work closely with the teams, race promoter, CAMF and the local authorities to monitor the situation as it develops, with all parties studying the viability of potential alternative dates for the Grand Prix later in the year should the situation improve.

“The Chinese Grand Prix has always been a very important part of the F1 calendar and the fans are always incredible,” Formula 1 said in a statement. “We all look forward to racing in China as soon as possible and wish everyone in the country the best during this difficult time.”

]]>