Burgemeester in gesprek met organisatie van protestmars tegen geweld Pilotenbende

Burgemeester Smit gaat in gesprek met Beverwijkers om leden van pilotenbende van straat te houden

BEVERWIJK – De burgemeester van Beverwijk gaat uiterlijk morgen in gesprek met de organisatie van een ophanden zijnde protestmars door de stad. Inwoners pleiten voor meer ‘gereedschap’, dat de gemeente in staat moet stellen om leden van de zogenoemde Pilotenbende van de straat te houden.

Via een video op Facebook worden Beverwijkers en Heemskerkers sinds dinsdag opgeroepen om deel te nemen aan de demonstratie die moet eindigen voor het stadhuis. Veel inwoners zijn het aanhoudende geweld zat, waarbij al tientallen jonge mensen door een bende zwaar werden mishandeld. Ze hopen nu met de actie landelijk aan de hekken te rammelen, om onder meer het jeugdstrafrecht op de helling te zetten.

Lees ook: Beverwijkers organiseren demonstratie tegen geweld pilotenbende: “Het is een schreeuw om hulp”

Burgemeester Smit juicht iedere intentie voor meer veiligheid toe, zo zegt hij tegenover NH Nieuws. Maar of hij dit initiatief ook wil steunen is nog onzeker.

Gebiedsgericht werken, de inzet van meer (mobiel) cameratoezicht en een interactieve veiligheidskaart zijn instrumenten die onderdeel uitmaken van het Integrale Handhavings- en Veiligheidsplan 2020-2024 voor Beverwijk. Dat plan werd vandaag gepresenteerd.

Bron: NH nieuws

Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.